Translasten ja -nuorten perheiden yhdistys tarjoaa tukea ja tietoa sukupuolen moninaisuuden kysymyksiä pohtiville lapsille ja nuorille sekä heidän läheisilleen. Yhdistyksen tehtävä on edistää sukupuoliltaan moninaisten lasten ja nuorten oikeuksia.

Tietysti yhdistyksen nettisivujen www.transperheet.fi täytyy olla kaikin puolin saavutettavat. KG tuli avuksi.

#referenssit


Palvelumme:

Saavutettava kieli / saavutettavat nettisivut

Translasten ja -nuorten perheet ry

Laki digitaalisten palvelujen saavutettavuudesta astui voimaan 2019. Se velvoittaa monia tahoja huolehtimaan muun muassa nettisivujen saavutettavuudesta. Vaikka laki ei toistaiseksi koske yhdistyksiä, saavutettavuus on osa vastuullisuutta ja hyvää palvelua. Tästä syystä myös Translasten ja -nuorten perheet ry päätti tarttua asiaan ja valitsi saavutettavuuden kehittämisen kumppaniksi Kirjoittavat Generalistit.

KG valikoitui kumppaniksi, koska sen pakettiin kuuluu sekä sivuston kielen saavutettavuuden että teknisten asioiden huomioiminen.

”Sivusto vaikuttaa nyt oikein selkeältä, ja esimerkiksi tietoa-sivua on saatu jäsenneltyä paljon paremmaksi. Suosittelen KG:tä mielelläni muillekin järjestöille”, toteaa Translasten- ja nuorten perheet ry:n puheenjohtaja Milla Kissaniitty.

Lakiteksi digitaalisten palvelujen saavutettavuudesta täällä.

Sivuston saavutettavuus parani ja palvelee nyt aiempaa laajempaa asiakaskuntaa. Projektista KG:llä vastannut visuaalinen generalisti Pama Alavilo kertoo, että vastaavia projekteja olisi hienoa tehdä lisää:

Saavutettavuus on tärkeä asia ja nettisivuilla on paljon huomioitavaa, joten se haastaa sopivasti. On ylipäätään hienoa olla luomassa sivu kerrallaan saavutettavampaa webmaailmaa.

Lue myös blogi aiheesta:


Muut referenssimme―

Kiinnostuitko? Lue lisää palveluistamme tai ota rohkeasti yhteyttä!

PalvelummeOta yhteyttä