KG logo

Translasten- ja nuorten perheiden yhdistyksen nettisivujen saavutettavuus kuntoon

Translasten- ja nuorten perheet
Translasten ja -nuorten perheet ry:n nettisivujen saavutettavuus parani projektin tuloksena.

Translasten ja -nuorten perheiden yhdistys tarjoaa tukea ja tietoa sukupuolen moninaisuuden kysymyksiä pohtiville lapsille ja nuorille sekä heidän läheisilleen. Yhdistyksen tehtävä on edistää sukupuoliltaan moninaisten lasten ja nuorten oikeuksia.

Tietysti yhdistyksen nettisivujen www.transperheet.fi täytyy olla kaikin puolin saavutettavat.  KG valikoitui kumppaniksi, koska sen pakettiin kuuluu sekä sivuston kielen saavutettavuuden että teknisten asioiden huomioiminen.

”Sivusto vaikuttaa nyt oikein selkeältä, ja esimerkiksi tietoa-sivua on saatu jäsenneltyä paljon paremmaksi. Suosittelen KG:tä mielelläni muillekin järjestöille”, toteaa Translasten- ja nuorten perheet ry:n puheenjohtaja Milla Kissaniitty.

 

Sivuston saavutettavuus parani ja palvelee nyt aiempaa laajempaa asiakaskuntaa.

Projektista KG:llä vastannut visuaalinen generalisti Pama Alavilo kertoo, että vastaavia projekteja olisi hienoa tehdä lisää:

”Saavutettavuus on tärkeä asia ja nettisivuilla on paljon huomioitavaa, joten se haastaa sopivasti. On ylipäätään hienoa olla luomassa sivu kerrallaan saavutettavampaa webmaailmaa.”

Laki digitaalisten palvelujen saavutettavuudesta astui voimaan 2019. Se velvoittaa monia tahoja huolehtimaan muun muassa nettisivujen saavutettavuudesta. Vaikka laki ei toistaiseksi koske kaikkia yhdistyksiä, saavutettavuus on osa vastuullisuutta ja hyvää palvelua.

Laki digitaalisten palvelujen saavutettavuudesta on luettavissa täällä.

Jaa:

Muita referenssejämme