KG logo

[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”5″ overlay_alpha=”0″ equal_height=”yes” gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ bottom_divider=”gradient” el_class=”row-letaral section-lateral row-horizontal-display overflow-hidden shape-bg additions” row_name=”suunnittelu”][vc_column column_width_use_pixel=”yes” position_vertical=”middle” align_horizontal=”align_center” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”1/1″][vc_row_inner row_inner_height_percent=”0″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″ z_index=”0″ limit_content=””][vc_column_inner column_width_use_pixel=”yes” align_horizontal=”align_center” gutter_size=”2″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”1/1″ column_width_pixel=”800″][vc_custom_heading text_size=”fontsize-155944″ text_transform=”uppercase”]Hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto on hyvin tehtynä luovaa ja oivaltavaa sisältöä![/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]

Hakukoneoptimointi eli SEO pähkinänkuoressa

Kaikki asiakkaamme haluavat näkyä Googlessa (tai esim. Bingissä, kyllä sitäkin käytetään).

Tietysti. Mutta osalle riittää se, että he löytyvät oman yrityksensä tai tuotteensa nimellä. (Se yleensä tapahtuu itsestään, jos yrityksellä ylipäätään on nettisivu sekä muista erottuva nimi. Joskus toki siinäkin tarvitaan apua.)

Usein halutaan näkyä myös tietyillä hakusanoilla. Eli käytännössä esimerkiksi asiakkaamme Valoro, tiedonhallinnan ammattilainen, haluaa tulla esille erilaisissa asiakirjoihin, arkistoihin, tietoturvaan jne. liittyvillä hakusanoilla haettaessa. Tai asiakkaamme Max’s Energy toivoo klikkauksia maalämpöön liittyvillä hakusanoilla ja Rakentajain insinööritoimisto oman alansa asiasanoilla.

(Hakukoneella haetaan myös karttanäkymiä palveluista, kuvia, videoita, reseptejä yms. mutta me olemme kirjoittavia generalisteja, joten keskitytään nyt kirjoitettuun sisältöön.)[/vc_column_text][vc_empty_space empty_h=”2″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_size=”h4″ text_transform=”uppercase” sub_reduced=”yes”]

Mitä hakukoneoptimointi on?

[/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]Hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto on periaatteessa simppeliä, eli huolellista ja systemaattista työtä. Prosessi menee yksinkertaisesti näin:

(0. Oletetaan että tekninen SEO on kunnossa, eli sivut ovat rakenteellisesti toimivat ja nopeasti latautuvat.)

1.
Kun pohjatyö on tehty, eli viestinnän ja markkinoinnin strategia selvillä, tutkitaan hakusana-analyysillä, millä sanoilla ihmiset todellisuudessa hakevat tietoa liittyen yrityksen tai tuotteen aihepiiriin.

2.
Valitaan sopivat hakusanat, tehdään niille sisältösuunnitelma – laaja tai suppeampi.

3.
Toteutetaan sisältöjä kiinnostavasti. Tässä kirjo on äärimmäisen valtava, mutta useimmiten tehdään syväluotaavia artikkeleja kertomaan asiantuntemuksesta, myyviä mainossivuja, kampanjasivuja, UKK-sivuja sekä muita googlaajia palvelevia sivuja, kuten sanastoja ja ”toimi näin” -ohjeita. Me osaamme punnita asiakkaan puolesta, millainen sisältö milloinkin toimii.

4.
Laitetaan hyvä ja kiinnostava sisältö nettisivuille niin, että se myös löytyy.

5.
Seurataan dataa ja tarvittaessa viilataan. Tehdään lisää sisältöjä suunnitelmien mukaan, jotta esimerkiksi kävijä polku sivustolla ei tyssää yhteen sivuun vaan hän lukee lisää ja lopulta ottaa yhteyttä tai tulee kauppaa.

(Tämän kaiken voi tehdä sama henkilö, eli hän joka tuottaa sisällön luovasti myös säätää kaikki hakukoneoptimointi-vipstaakkelit kuntoon. Meillä tämä henkilö on Sinikka Tierna)

 

Huom! Olemme myös hyvä käännöstoimisto, ja usein käännämme tekemiämme sisältöjä muille kielille, joten silloin voidaan tehdä myös hakukoneoptimointi, joka saattaa vaikuttaa kääntäjän sanavalintoihin.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”5″ back_color=”color-uydo” back_image=”338″ back_position=”center center” overlay_color=”accent” overlay_alpha=”84″ equal_height=”yes” gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ bottom_divider=”gradient” el_class=”row-letaral section-lateral row-horizontal-display overflow-hidden shape-bg additions” row_name=”toteuttaminen”][vc_column column_width_use_pixel=”yes” position_vertical=”middle” align_horizontal=”align_center” gutter_size=”3″ style=”dark” overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”1/1″][vc_row_inner row_inner_height_percent=”0″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″ z_index=”0″ limit_content=””][vc_column_inner column_width_use_pixel=”yes” align_horizontal=”align_center” gutter_size=”2″ style=”dark” overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”1/1″ column_width_pixel=”800″][vc_custom_heading text_size=”fontsize-155944″ text_transform=”capitalize”]

Hakukoneoptimointi ei ole irrallista

[/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]Jos joku sivu optimoidaan hakukoneita varten tai luodaan tietylle hakusanalle oma laskeutumissivu, se tehdään aina suunnitelmallisesti osana kokonaisuutta. Usein samaa hakukoneoptimoitua artikkelia tai nettisivua voidaan käyttää muuallakin: uutiskirjeessä, some-mainonnassa, jopa esitteeksi muunnettuna paperina.

Otamme aina prosessissa huomioon tällaiset synergiaedut, jotta mitään sisältöä ei tuotettaisi pelkästä tuottamisen ilosta.

(Toisaalta, joskus myös ihan kokeillaan, eli tehdään SEO jollekin sivulle ja tutkitaan miten sen hakutuloksissa käy. Tämä on perusteltua etenkin silloin, jos tehdään tietylle alueelle tai rajatulle kohderyhmälle omaa hakukoneoptimoitua sisältöä.)

Vinkki: Älä koskaan optimoi sivua, jos sinulla ei ole aiheesta sanottavaa. Pelkkä nousu korkealle Googlen tuloksissa ei auta mitään, jos sivu ei kiinnosta ihmisiä.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_button border_width=”0″ link=”url:https%3A%2F%2Fgeneralistit.fi%2Fyhteys%2F|title:Yhteys||”]Kiinnostuitko?[/vc_button][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”5″ overlay_alpha=”0″ equal_height=”yes” gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ bottom_divider=”gradient” el_class=”row-letaral section-lateral row-horizontal-display overflow-hidden shape-bg additions” row_name=”suunnittelu”][vc_column column_width_use_pixel=”yes” position_vertical=”middle” align_horizontal=”align_center” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”1/1″ column_width_pixel=”800″][vc_row_inner row_inner_height_percent=”0″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″ z_index=”0″ limit_content=””][vc_column_inner column_width_use_pixel=”yes” align_horizontal=”align_center” gutter_size=”2″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”1/1″ column_width_pixel=”800″][vc_custom_heading text_transform=”uppercase”]

Tärkeintä on kuitenkin sisältö

[/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]Hakukoneoptimointi kuulostaa sanana hankalalta, vähän tekniseltä asialta – ja onhan se sitäkin toki. Silti kaikkein tärkeintä on sisältö. Googlen tarkoitus on auttaa googlaajia. Se on yksinkertaista. Eli jos haluat näkyä Googlessa, tee hyvää sisältöä, joka kiinnostaa ja palvelee.[/vc_column_text][vc_empty_space empty_h=”2″][vc_column_text text_lead=”yes”]Tällaista on hyvä hakukoneoptimoitu sisältö:[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner row_inner_height_percent=”0″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”4″ shift_y=”0″ z_index=”0″ limit_content=””][vc_column_inner column_width_percent=”100″ gutter_size=”3″ overlay_alpha=”100″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”2″ align_mobile=”align_center_mobile” mobile_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/4″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_size=”h4″ text_transform=”uppercase” sub_reduced=”yes”]Hyvin jäsenneltyä[/vc_custom_heading][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_size=”h4″ text_transform=”uppercase” sub_reduced=”yes”]Inspiroivaa[/vc_custom_heading][/vc_column_inner][vc_column_inner column_width_percent=”100″ gutter_size=”3″ overlay_alpha=”100″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ z_index=”0″ medium_width=”2″ align_mobile=”align_center_mobile” mobile_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/4″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_size=”h4″ text_transform=”uppercase” sub_reduced=”yes”]Antaa tietoa ja vastauksia[/vc_custom_heading][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_size=”h4″ text_transform=”uppercase” sub_reduced=”yes”]Kiinnostavaa[/vc_custom_heading][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_size=”h4″ text_transform=”uppercase” sub_reduced=”yes”]Tarpeeksi pitkä (väh. 300 sanaa)[/vc_custom_heading][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_size=”h4″ text_transform=”uppercase” sub_reduced=”yes”]Saa klikkaamaan, viihtymään ja ostamaan![/vc_custom_heading][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_size=”h4″ text_transform=”uppercase” sub_reduced=”yes”]Muuhun netin sisältöön linkittyvää[/vc_custom_heading][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text text_lead=”yes”]Mitä ihmiset todella hakevat? Esimerkiksi Google itse ehdottaa niitä, joita muutkin ovat hakeneet.[/vc_column_text][vc_custom_heading text_size=”fontsize-155944″ text_transform=”uppercase”]Hakukoneoptimointi tehdään tietyille hakusanoille, joilla ihmiset netistä tietoa oikeasti hakevat.

Haluatko näkyä googlaajille?

HYVÄ! ME TYKKÄÄMME TEHDÄ LUOVAA SISÄLTÖÄ, JOSTA HAKUKONEET PITÄVÄT.

[/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]Hakukoneoptimoinnin pohjaksi tehdään aina hakusana-analyysi, alasta riippuen pieni tai iso. Ilman sitä hakukoneoptimointi on haparointia pimeässä. Sekä analyysiä että SEO:a teemme ammattilaisen työkaluilla.

Hakusana-analyysi on hyödyksi myös jos lähdetään tekemään Google-mainontaa, jota ei kuitenkaan saa sekoittaa hakukoneoptimointiin, sillä kyse on aivan eri asiasta, vaikka samojen hakusanojen kanssa häärätäänkin.[/vc_column_text][vc_empty_space empty_h=”2″][vc_column_text text_lead=”yes”]

Hakukoneoptimointi ei missään nimessä rajoita luovuutta. Päinvastoin sen tuomat raamit voivat auttaa muotoilemaan aiheen ytimekkäästi ja kiinnostavasti.

Kuten sanottua, aina tekstiä tehdessä palvellaan sen käyttäjää, eli lukijaa

Jos haluat tietää hakukoneoptimoinnista lisää, tutustu ainakin Googlen algoritmeihin ja opiskele esimerkiksi Neil Patelin, Backlinkon tai  SearchEngineJournalin johdolla.[/vc_column_text][vc_column_text text_lead=”yes”]Tartumme mielellämme haasteeseen. Teemme sekä pelkkiä hakusana-analyysejä että sen päälle kokonaisia sisältösuunnitelmia ja tietysti luovaa, kunnianhimoista hakukoneoptimoita sisällöntuotantoa.

Ota yhteyttä SEO-taituriimme Sinikka Tiernaan ja kysy lisää. Sinikan toimipiste on Tampere, mutta hän työskentelee etänä tai Tampereen seudulla tietysti myös tulee käymään. Lue lisää etätyömallistamme![/vc_column_text][vc_empty_space empty_h=”2″][vc_button border_width=”0″ link=”url:https%3A%2F%2Fgeneralistit.fi%2Fyhteys%2F|title:Yhteys||”]Kysy lisää![/vc_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space empty_h=”2″][/vc_column][/vc_row]